Test: Therm-a-Rest ProLite Plus

Therm-a-Rest ProLite Plus

1395 kr
Therm-a-Rest ProLite Plus
75

Slitstyrka

6/10

  Komfort

  9/10

   Pris

   8/10

    Vikt

    8/10

     Styrkor

     • Riktigt skönt!
     • Tar liten plats

     Svagheter

     • Kan bli kallt att sova på
     • Hård natt om liggunderlaget går sönder...

     Kortfakta

     Material: Cellplast av gjutna och slutna celler
     Storlekar: Small, Women’s Regular, Regular och Large.
     Vikt: 400g/580g/570g/740g
     Längd: 119/169cm/183cm/196cm
     Bredd: 51cm/51cm/51cm/63cm
     Tjocklek: 3,8cm
     Mått ihoprullat: 28 x 10cm/28 x 12cm/28 x 12cm/33 x 13cm
     Typ av säsong: 3-säsong (komplettera med ett cellplastliggunderlag och du klarar även vinterturer)
     R-värde: 3,4

     Komfort

     Ett riktigt skönt uppblåsbart liggunderlag! Tricket är att blåsa upp liggunderlaget lite mindre än man tror från början. Det ska vara mjukt nog att du faktiskt kan sjunka ner lite i madrassen, dock utan att slå i marken under dig. Det krävs några gånger för att hitta den perfekta mängden luft! :)

     ProLite Plus blev för mig en riktigt bra kompromiss mellan längd, vikt och tjocklek. Jag sover alltid på sidan och då med benen uppböjda, därför kom jag fram till att jag endast behöver ett liggunderlag som är 168cm trots att jag är 170cm lång. Det jag sparade in på vikten på det kortare liggunderlaget kunde jag istället lägga på att välja ett som var lite tjockare. En bra kompromiss!thermarest prolite plus women

     Slitstyrka

     Som de flesta uppblåsbara liggunderlag är inte heller detta särskilt slittåligt. Det klarar att användas både på mjuka och hårda underlag men ska absolut undvikas att utsättas för något stickande eller skärande. Detta kan man lösa genom att undertill ha en tunnare cellplastliggunderlag som dels ger ökad komfort, dels skyddar det uppblåsbara men framför allt är en riktigt bra back-up ifall det uppblåsbara skulle punkteras när du är ute på tur.

     Sammanfattning

     En modell som finns i olika storlekar och även både för män och kvinnor. Det fins dessutom olika tjocklekar, men då har de lite olika namn (ex. ProLite, ProLite Plus, Trail Pro, Trail Pro Lite)

     De nya uppdatera modellerna som nu finns i handel är riktigt smart designade! Man har skurit av onödig yta och rundat av hörnen, vilket resulterat i 10% mindre vikt.

     Packpåse ingår.

     Slutbetyget på detta liggunderlag då risken att få sova hårt är så pass påtaglig ifall det skulle gå hål på det. Men skillnaden mot att sova på ett cellplastliggunderlag är så pass stor att det absolut är värt den risken, åtminstone för den som använder sitt liggunderlag mer än någon enstaka gång!