Test: Therm-a-Rest Z Rest

Therm-a-Rest Z Rest

Therm-a-Rest Z Rest
77.5

Slitstyrka

9/10

  Komfort

  8/10

   Pris

   6/10

    Vikt

    9/10

     Styrkor

     • God komfort
     • Slitstarkt
     • Låg vikt
     • Enkelt att vika ihop

     Svagheter

     • Aningens dyrt
     • Hörnen tenderar att vika upp sig när liggunderlaget är ihopvikt och fastsatt på ryggsäcken

     Kortfakta

     Material: Cellplast av gjutna och slutna celler
     Storlekar: Small/Regular.
     Vikt: 290g/410g
     Längd: 130cm/183cm
     Bredd: 51cm/51cm
     Tjocklek: 2cm
     Mått ihoprullat: 51 x 10 x 14 cm/51 x 13 x 14 cm
     Typ av säsong: 4-säsongs
     R-värde: 2,6

     Slitstyrka

     Tål många års användning och klarar tuffa tag! Även om du skulle fastna på en gren, lägga dig på en kotte eller sitta på en klipphäll så är detta liggunderlaget som håller. Visst, det kan mycket väl gå en liten reva i det men både komfort och isolering är bestående. Kan med fördel enkelt lagas med silvertejp.

     Komfortköpguide liggunderlag

     Ett liggunderlag som ger hög komfort för att vara ett cellplastliggunderlag! Personligen tycker jag att det är ett av de allra bästa jag provat.

     Sammanfattning

     Therm-a-Rest Z Rest är den mest kompakta modellen av vanliga liggunderlag hos Therm-a-Rest. Äggkartongsmönstret i formen i cellplasten gör att liggunderlaget isolerar riktigt bra och ger dessutom en ökad komfort! Tål många års användning. Liggunderlaget viks ihop som ett dragspel. De slutna cellerna gör så att liggunderlaget inte drar åt sig väta utan håller dig torr och isolerad från markens fuktighet.

     Ett stort plus för komforten, värmeisoleringen och slitstyrkan. Ett extra plus för att det ligger platt när man fäller ut det, och inte rullar ihop sig som de flesta andra rullade liggunderlag gärna gör. Ett litet minus för att det kostar en slant och för att det inte är riktigt lika skönt som ett uppblåsbart liggunderlag.